ADRES Eesveenseweg 25 8332ja Steenwijk
CONTACT steenwiek@gmail.com f: 0641225543

BURGEMEESTERSZETEL

                                                                                                        
Burgemeesterszete l     Deze fraai bewerkte burgemeesterszetel werd in 1919 vervaardigd in de meubelmakerij van de ge- broeders Monsieur aan de Jan Hendrik Tromp Meestersstraat in Steenwijk. Oorspronkelijk werd deze stoel vergezeld van maar liefst veertien bijbe- horende fauteuils: voor de twee wethouders, de elf gemeenteraadsleden en de gemeentesecretaris. Helaas zijn die hier niet meer aanwezig. Alle waren gemaakt van savoyaans (uit Zuidoost Frankrijk) eikenhout. De burgemeesters stoel is aan de boven- zijde voorzien van het stadswapen in de vorm van een prachtig gebeeldhouwd opzetstuk met een af- beelding van Sint Clemens met de bisschopsstaf en een bekroond schild met daarop het Steenwijker anker. Dit is gemaakt door Hendrik Middelwijk, beeldhouwer en hout-snijder bij de meubelmakerij
Cooking like Grandma Sit dolore adipisicing. Amet deserunt, veniam est
van Monsieur. De raadszetels maakten deel uit van het nieuwe interieur van Rams Woerthe, dat op 28 maart 1919 officieel als gemeentehuis in gebruik was geno- men.   Tot aan de gemeentelijke herindeling van Noordwest-Overijssel in 1973, waarbij Steenwijkerwold en Steenwijk werden samengevoegd, bleef het meubilair in ge- bruik. In de nieuwe gemeente Steenwijk paste het oude Steenwijker stadswapen niet meer. De burgemeestersstoel en de andere stoelen werden vervangen en voorlopig opgeslagen op de stadswerf. Later zijn ze op mysterieuze wijze verkocht en kwamen ze in bezit van een antiekhandelaar, die de 'gewone' stoelen weer doorverkocht, maar de fraaie burgemeesterszetel zelf behield. In 2003 kreeg de gemeente Steenwijkerland de mogelijkheid de stoel weer te verwerven. Na een grondige restauratie is het nu weer een pronkstuk in het gebouw waar hij vele jaren werd gebruikt: de stijlkamer van Rams Woerthe.
Op de pc of tablet website staat veel meer info over Steenwijk
ADRES Adres: Eesveenseweg 25  8332 ja Steenwijk
CONTACT e: steenwiek@gmail.com f: 0641225543
Cooking like Grandma Sit dolore adipisicing. Amet deserunt, veniam est

BUTTON TEXT

DIFFICULTY:        

BURGEMEESTERSZE

TEL

                                                                                                        
Burgemeesterszet el     Deze fraai bewerkte burgemeesterszetel werd in 1919 vervaardigd in de meubelmakerij van de ge-broeders Monsieur aan de Jan Hendrik Tromp Meestersstraat in Steenwijk. Oorspronkelijk werd deze stoel vergezeld van maar liefst veertien bijbe-horende fauteuils: voor de twee wethouders, de elf gemeenteraadsleden en de gemeentesecretaris. Helaas zijn die hier niet meer aanwezig. Alle waren gemaakt van savoyaans (uit Zuidoost Frankrijk) eikenhout. De burgemeesters stoel is aan de boven-zijde voorzien van het stadswapen in de vorm van een prachtig gebeeldhouwd opzetstuk met een af-beelding van Sint Clemens met de bisschopsstaf en een bekroond schild met daarop het Steenwijker anker. Dit is gemaakt door Hendrik Middelwijk, beeldhouwer en hout-snijder bij de meubelmakerij

BUTTON TEXT

DIFFICULTY:        

BUTTON TEXT

DIFFICULTY:        
Heading DIFFICULTY:         TIME:         SERVINGS:             dolore magna cillum occaecat proident elit veniam. Proident officia, amet, deserunt do in labore reprehenderit pariatur esse sit. Consequat anim id minim ipsum enim velit in commodo ea aute. Nulla consectetur laboris Est velit aliquip officia ut dolore ut fugiat eiusmod ut dolor in lorem mollit aliquip reprehenderit incididunt anim voluptate. ea aute. Nulla consectetur laboris Laboris nostrud lorem sint in fugiat occaecat, commodo id.

BAKING

BUTTON TEXT

DIFFICULTY:        
Ingredients A LINE OF SUBHEADING TEXT Enim excepteur ut eiusmod, officia ad dolor in ullamco in veniam excepteur dolor officia dolore proident. Qui eu sed in velit, commodo excepteur. Reprehenderit nostrud quis cupidatat aliqua eu deserunt, reprehenderit occaecat fugiat aliquip incididunt.
Steenwiek mien stad